Vraag & antwoord

Is de behandeling pijnlijk?

Voordat u beslist deze behandeling te starten, u kunt via uw huisarts een 'Emla' zalf laten voorschrijven. Het is een licht verdovende zalf voor de huid. Best, een uur voorafgaande de behandeling aanbrengen. Niet op de ogen! De behandeling is niet als een pijn ervaren mits het op een professionneel manier wordt toegepast. Klanten vertellen dat ze het niet pijnlijk maar als een kribbellig gevoel ervaren.

 

Zijn er verschillende nabehandeling nodig?

Neen, voor de wenkbrauwen en ogen is één nabehandeling mogelijk, ook inbegrepen in de prijs. Voor de lippen tot eventueel twee nabehandelingen. Minimum 4’ a 6’ weken later. Wel binnen de 3 maanden! Nadien wordt er een vergoeding aangerekend. Het kan, nadat u de permanente make-up gewoon bent, dat u beslist om het intenser of breder te willen. Het onderhouden van uw permanente make-up is u geadviseerd. Best niet wachten tot het volledig verdwenen is. Beter op tijd de kleur terug laten intensifieren. Een retouche is u aangeboden aan een voordeeltarief. 

 

Wie beslist er over de kleur-en vorm?

Klant vertelt hoe zij haar gewoonlijk opmaakt. Samen met de specialiste wordt er naar een geschikte vorm- en kleur gezocht die past bij de morfologie van haar gezicht en persoonlijkheid.

Permanent make-up wordt toegepast als een dagmake-up om een frisse uitstraling te creëren. U kunt uiteraard kiezen om meer accenten te liggen, dit in samenspraak met uw specialiste. Het mooiste is om accenten te leggen waar het nodig is, evenwicht creëren tussen alle onderdelen van het gezicht is de boodschap. 

 

Wat is de levensduur van permanente make-up?

Permanente make-up blijft minimum 2 tot 5 jaar of langer maar vervaagt in de tijd doordat  de permanente make-up wordt blootgesteld is aan het licht en uv stralen. Het ideaal is van uw kleur tijdig op te frissen. Uw specialiste vertel u daar meer over.  Er zijn permanente make-up die erg lang kunnen blijven. Hangd af van huid tot huid.  Het vervaagt maar zal meestal nooit volledig weg zijn. De duurzaamheid van de permanente make-up hangt af van verschillende factoren, celregeneratie, kleur, al dan niet beschermen bij zonnebaden. 

 

Zijn er risico’s tot infecties?

Naalden zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik - de huid wordt ontsmet - de specialist gebruikt nitril handschoenen en mondmasker - een herstellende zalf wordt na de behandeling aangeboden. 

 

Wat zijn de nazorgsinstructies?

    > Eerste 24u:

       - geen water laten uitlopen op de permanente make-up

       - voor de lippen, een rietje gebruiken bij het drinken

       - vitamine gel aanbrengen met een watte staafje op de behandelde zone.

    > Volgende 14 dagen:

        - niet zweten tijdens het sporten

        - niet zwemmen, sauna of zonnebaden

        - niet krabben bij jeuk

        - vitamine gel verder aanbrengen - 2x dag

 

De huid kan tot 24u rood of lichtjes gezwollen zijn. Kleur ziet er donker uit. Lijntje ziet er dik uit. Het vermindert voor de helft! Zowel in kleurintensiteit alsook in dikte. Een koud kompres wordt onmiddellijk na de behandeling geplaatst om de huid te kalmeren. U mag het eventueel ook thuis gaan toepassen. Wel een natte kompres! Geen ijs onmiddellijk op de behandelde zone leggen! Na 48u kan, eventueel een korstvorming ontstaan. Niet krabben! Korsten vallen van zelfs na een week.

 

 10 dagen beschermen van de zon- en zonnebank dmv zonnefactor, bril, hoed. Om de duurzaamheid van uw permanente make-up te garanderen. Best een zonnefactor bilijven gebruiken onder hevige  zon.

Het kan zijn dat de kleur plaatselijk niet goed wordt opgenomen door de huid. Tijdens de retouche wordt het angevuld.  Sommige huiden absorberen beter het pigment dan andere. Heeft te maken met de huidkwaliteit. 

 

 

 Kan ik met de wagen rijden na de behandeling?

Op het moment dat de behandeling klaar is, mogen de ogen terug open. U kunt onmiddelijk het resultaat bekijken en verder met uw dagelijkse taken. 

 

Kan ik onmiddellijk gaan werken?

U kunt terug werken maar als uw ogen gevoelig zijn voor roodheid of zwelling, kan je eventueel een halve dag verlof inplannen. Of kiezen voor een behandeling op een zaterdag.